Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Είμαστε όλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Αυτές τις ημέρες φανερώθηκαν σε πολλούς ανυποψίαστους συμπολίτες μας δύο βασικά στοιχεία :
1.       Η σαπίλα του ντόπιου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου
2.       Και η ανάγκη να συστρατευτούμε με όλους εκείνους που υποφέρουν , τους ανέργους, τους απολυμένους, εκείνους που περιμένουν τη «γκιλοτίνα» της διαθεσιμότητας, αλλά και όσους εργαζόμενους βλέπουν   τη ζωή τους να υποβαθμίζεται να φορολογείται το σπίτι, το νερό, ο αέρας τους.

Η ΕΡΤ, όπως η Ολυμπιακή και οι άλλοι οργανισμοί που κλείνουν θα δοθούν προίκα στο διεθνές και εγχώριο κεφάλαιο πέρα και παρά τις εθνικές και δημοκρατικές παραμέτρους που τους ακολουθούν. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρει ως κυρίαρχο και αυτεξούσιο κράτος ή πολιτισμός αλλά ως ζώνη επενδύσεων σε συνθήκες καπιταλιστικής  ζούγκλας, φέουδο, όπου δίκαιο είναι το δίκαιο του επιχειρηματία και του τραπεζίτη. Ο εθνικός πολιτισμός  θα ενσωματωθεί στην αμερικάνικη βιομηχανία θεάματος και κυρίως υποκουλτούρας. Η διακυβέρνηση θα ανατεθεί  στα παράκεντρα των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης όπως   η άμυνα και αστυνόμευση. Στο ίδιο  πλαίσιο και η παιδεία που θα λάβει τα κυρίαρχα στην Ευρώπη φιλελεύθερα και νεοδαρβινιστικά χαρακτηριστικά.

Τέλος , αποδείχτηκε ότι το σοσιαλιστικό όραμα δεν είναι τόσο ουτοπικό ή φαντασιακό όσο παρουσιάζεται. Δείγμα του είδαμε στην ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες όπου εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, απλοί άνθρωποι εμφανίζονται στην οθόνη και καταθέτουν την άποψή τους για την επικαιρότητα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «φυλάσσουν Θερμοπύλες» τη δημόσια περιουσία, δουλεύουν με αυταπάρνηση χωρίς κανένα αντίτιμο με μόνο κέρδος τη συμπαράσταση του κόσμου.