Τρίτη 12 Απριλίου 2011

H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Το Αιγινήτειο ένα έγκυρο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο οποίο γεννήθηκαν τα δύο παιδιά μου έκλεισε λόγω οικονομικής αδυναμίας. Τι πιο τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι «υπό καταστολή». Την ίδια ώρα που το προσφιλές σπορ των καναλιών είναι το «ποιος τα έφαγε;» λες και δεν ξέρουμε ποιοι κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια. Εφιαλτικές οι εποχές που ζούμε, δεν σε αφήνουν να σκεφτεί ς κάτι αισιόδοξο και ευχάριστο. Στο σχολείο βασιλεύει η δήθεν αυτοαξιολόγηση, η παραπαιδεία, η αποχή από τα μαθήματα με την ανοχή και τη συνέργεια του υπουργείου.
Το «μαγαζί» θα κλείσει μάλιστα και μια βδομάδα νωρίτερα από πέρυσι, για να γλυτώσουμε τα έξοδα. Τι θα κόψουν και από τις πανελλαδικές; Το μελάνι, τα στυλό, τι ς σελίδες των τετραδίων; Αφού το χαράτσι στην ελεημοσύνη που πληρώνουν στους εκπαιδευτικούς είναι σίγουρο. Κατά τα άλλα, νέες παράγκες, «νέα σχολεία» , χωρίς υποδομή, διάλογο, φριχτά ελληνικά από το στόμα της υπουργού και οράματα για σχολεία αριστείας. Πού θα βρουν τα λεφτά για όλα αυτά; Τα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν , όπως και μικρά σχολεία , πώς θα ανοίξουν νέα και μάλιστα , όπως λένε μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα. Ποιο σύγχρονο από το Γυμνάσιο Καρπάθου που έκλεισε ; Αποκλείεται, εκτός αν το δωρίσει στο κράτος η Siemens .
Να φάτε καλά , φίλοι μου, το Πάσχα και αφήστε τι λένε οι γιατροί. Δεν κινδυνεύουμε από τη χοληστερίνη όσο από τη φραγκοκρατία.