Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

68 χρόνια Χούντα


Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι είδους διακυβέρνηση εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα έχουμε γράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις. Τα τελευταία γεγονότα πιστοποίησαν και απέδειξαν και στους πιο συντηρητικούς σκεπτικιστές ότι αυτή η κοινωνία δεν έχει άλλο δρόμο από τη ρήξη και την ανατροπή. Η τωρινή κυβέρνηση μείγμα φασίζουσας ιδεολογίας και απότοκο της νικήτριας παράταξης του εμφυλίου δηλαδή των απανταχού δοσίλογων συνεχίζει επάξια το έργο όλων των μεταπολεμικών κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Τυπικά συμφωνεί με τη λεγόμενη «κεντροαριστερά» σε «εκσυγχρονισμούς», «ευρωπαϊκές συνεργασίες και  αναπτύξεις» και άλλα τέτοια ανέκδοτα, ουσιαστικά εφαρμόζει τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Αυτά σε επίπεδο πολιτικής πράξης,  γιατί όλοι αυτοί εκτός της  κτηνωδίας που διέκρινε το έργο τους υπήρξαν και συνεχίζουν να αποτελούν  πειθήνια όργανα ξένων δυνάμεων υπακούοντας μόνο στο νόμο της καπιταλιστικής ζούγκλας. Τρεις χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο δεν ήταν τίποτε προκειμένου να πάρουν τη «δόση» και να δρέψουν τη δόξα της τηλεοπτικής αποθέωσης από τους γνωστούς «παπαγάλους» των επιχειρηματικών καναλιών. 
 Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ποτέ δεν τίμησαν ούτε σεβάστηκαν τον ελληνικό πολιτισμό, είτε το λαϊκό είτε τον αστικό ακαδημαϊκό ούτε βέβαια την ιστορική μνήμη. Από τις εξορίες και τις εκτελέσεις των αριστερών διανοουμένων έως τους "λαπάδες", την επίσημη λογοκρισία , το γκρέμισμα της "Columbia", ο  νεότερος ελληνικός πολιτισμός, η επιστημονική σκέψη και ο προβληματισμός αποτελούσαν επικίνδυνους αντιπάλους  που έπρεπε να εξοβελιστούν και να μείνουν μακριά από το λαό και την παιδεία. 

Και μην ξεχνάμε και τους διαχρονικούς συνεργάτες τους,  μπράβους, παρακρατικούς, που από το περιθώριο που βρίσκονταν τους έμπασαν με τις τελευταίες εκλογές και στο κοινοβούλιο για να παίξουν στην   κοινωνία το παιχνίδι του «μπαμπούλα».