Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ψήφος διαμαρτυρίας ή ψήφος για το αύριο των παιδιών μας

Καθημερινά γίνομαι δέκτης διαμαρτυριών και μηνυμάτων ανθρώπων που αναθυμούνται , συγκρίνουν του αγωνιστές του 21 με τους σημερινούς βουλευτές, ξιφουλκούν για την «καθαρή» Ελλάδα, μιλάνε για «λαθρομετανάστες εισβολείς», βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα των κομμάτων εξουσίας , θίγονται από την πολιτική αναλγησία. Μηδενίζουν τα πάντα και τους πάντες , ζητούν νέους Κολοκοτρώνηδες και Καραϊσκάκηδες ίσως και νέους Παλαιολόγους, ή ονειρεύονται αλλοτινά μεγαλεία.
Τους καλώ με ψυχραιμία να ξανασκεφτούν τι ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Θα με βρουν σύμφωνο ότι μια αγέλη τραπεζιτών και πολιτικών λεηλατούν το παγωμένο σώμα της πατρίδας μας. Ανάξιοι πολιτικοί με ανήθικους νόμους και κατάχρηση εξουσίας μας έφτασαν στα τωρινά χάλια. Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα βασιλεύουν. Τι χρειάζεται όμως αυτός ο έρμος τόπος; Το φασισμό από την πίσω πόρτα, το ρατσισμό, να  ξεσπάσουμε στους φτωχομετανάστες, τα στρατόπεδα με χορηγία της ΕΕ , τους «πατριώτες» μετανοημένους πρώην «δεκανίκια»  του συστήματος, ή μήπως να αναστήσουμε τους αμερικανόσταλτους προδότες της Κύπρου. Αφήστε τις ιαχές και  τις κραυγές και εκφράστε πολιτικό λόγο.
Δεν είναι επανάσταση ούτε πολιτική αλλαγή το λιντσάρισμα, η αποδοκιμασία μεμονωμένων προσώπων . Με αυτόν τον τρόπο αθωώνεις ένα ολόκληρο σαθρό πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Παρόμοια φαινόμενα ξεπουλήματος και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας υπήρξαν και σε άλλες χώρες  όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στα πολιτικά αυτά πρόσωπα να καταχραστούν την εξουσία τους. Οι ίδιοι θα απαντήσουν οι νόμοι του κράτους. Εμείς απαντάμε η καπιταλιστική αμερικανικού τύπου δημοκρατία   που επιβάλλατε όλα αυτά τα χρόνια με τα εκατομμύρια ευρώ (ή δραχμών) των «μαύρων ταμείων».
Και το παρελθόν άκριτα πρέπει να γίνει οδηγός μας;
Δικαιώθηκε η επανάσταση του 21; Ελευθερία υπό προστασία με εγγύηση τη γη μας για τις αγγλικές λίρες που κατέληξαν σε μερικά μεγάλα σεντούκια. Πού οδηγήθηκαν οι επαναστάτες πλην λίγων πολιτικών και αρχιστρατήγων. Άλλος ξανανέβηκε στα βουνά, άλλος πέθανε στην ψάθα. Ο ελληνικός λαός που ενώ δεν είχε να φάει υμνούσε «μεγάλες ιδέες»  έγινε πιόνι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων.
Και η παλαιά Ελλάδα λοιπόν  δεν ήταν παράδεισος. Τότε δυστυχώς για κάποιους   δεν υπήρχαν οι ασιάτες μετανάστες για να τους επικαλεστούμε. Τι να πούμε για την Ελλάδα του Μεταξά που είχε 70 % αναλφαβητισμό, από τα μεγαλύτερα ποσοστό θνησιμότητας από φυματίωση στον κόσμο. Την Ελλάδα των ξερονησιών και των φυλακών που έκλειναν «μιάσματα» όπως τον  δάσκαλο Δ Γληνό.  Και στην κατοχή δεν πολέμησαν όλοι οι Έλληνες ούτε αντιτάχθηκαν στους Γερμανούς. Πολλοί έβγαλαν δις κρύβοντας τις πραμάτειες τους σε σκοτεινά υπόγεια κάνοντας μπίζνες με τον κατακτητή. Άλλοι επαναπαύτηκαν.
Ήταν η Ελλάδα της Φίνος Φιλμς ή η Ελλάδα των μεταναστών στα ορυχεία του Βελγίου και της Γερμανίας, η Ελλάδα του Εμφυλίου, των εκτελέσεων, η Ελλάδα της Μακρονήσου, του παρακράτους που νόθευε εκλογές και  λυμαινόταν τα δημόσια ταμεία  που  έκλεβε τα λεφτά των ασφαλισμένων, έχτιζε χουντικές φιέστες και αποκαθιστούσε σε υπουργικές και διοικητικές θέσεις γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες.  
Αφήστε λοιπόν τα γιαταγάνια και τα καριοφίλια στην άκρη και «πολεμήστε» με πολιτικό λόγο και σκέψη  να δουν πραγματική δημοκρατία τα παιδιά σας. Δεν ψηφίζουμε «πρόσωπα σωτήρες» ή «τιμωρούς»  ούτε πρόκειται να ανακόψουμε με τη βία  το μεταναστευτικό ρεύμα στο οποίο συμβάλαμε και εμείς με τη συνεισφορά μας στους κατακτητικούς πολέμους ανά τον κόσμο (Ιράκ και Αφγανιστάν) . Όπως είχε γράψει και ο Μπρεχτ ο επόμενος που θα συλλάβουν θα είσαι εσύ ο ίδιος που έμεινες απαθής όταν συλλάμβαναν τον αλλόφυλο ή αλλόθρησκο.   Ψηφίζουμε για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος από τον ελληνικό λαό, απεξάρτηση από τρόικες, ταμεία και λοιπούς, χρήματα όχι για τους τραπεζίτες αλλά για την υγεία και παιδεία.