Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει


Η ελληνική κυβέρνηση είναι μια απάνθρωπη και επικίνδυνη κυβέρνηση πέρα από κάθε αμφιβολία. Στηρίζεται σε ένα δίκτυο κομματικών και οικονομικών συμφερόντων που εδώ και καιρό έχουν βάλει στην άκρη το εθνικό και κοινωνικό ή συλλογικό όφελος. Δρα ως πρεσβευτής του ΔΝΤ και της Τρόικα και προσπαθεί με επικοινωνιακά κόλπα και μπόλικη προπαγάνδα να περάσει τον εργασιακό μεσαίωνα και τα χαράτσια υπέρ του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Ακόμη και αν ισχύει ο εκβιασμός «τρόικα ή πτώχευση έξω από το ευρώ» , σε κάθε περίπτωση  η συγκεκριμένη κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν εγγυώνται την οικονομική καταστροφή της χώρας. Στην πρώτη περίπτωση θα οδηγήσουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και την πτώχευση, όπως και στο γενικότερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα αφήσουν επιχαίροντας τις ιδιωτικές καταθέσεις έρμαιο των κερδοσκόπων.  Κάτι περίπου ως τιμωρία γιατί «δεν συνεμορφώθη» .Όσοι αναρωτιούνται ποια είναι η λογική πίσω από τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται και οδηγούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη φτώχεια, η απάντηση είναι απλή , η διάσωση και η διαιώνιση του σημερινού ληστρικού τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος και η εξαγορά της Ελλάδας ως ουδέτερης ζώνης συμφερόντων στο γαιοστρατηγικό χάρτη.  Όπως είχε πει κάποιος «είναι πολλά τα λεφτά…» . Όπως δεν σεβάστηκαν το αγαθό της ζωής οργανώνοντας πολέμους και νέες σταυροφορίες στη Σερβία, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, όπως μέσω των κοινωνικών δικτύων οδήγησαν ολόκληρα έθνη σε ανθρωποσφαγή , έτσι και τώρα στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα ηθικό εμπόδιο να διατάξουν το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού, την μετατροπή χιλιάδων σε άστεγους, «αθλίους» και σε πεινασμένους, για να εξυπηρετήσουν τα «golden boys» της Νέας Υόρκης και του «City». Η τωρινή κυβέρνηση δεν διαθέτει καμιά νομιμοποίηση ούτε συνταγματική ούτε εθνική ούτε πολιτική. Καταπατά τις αρχές της δημοκρατίας , το συνταγματικό και το ανθρωπιστικό  δίκαιο. Όσοι πιστεύουν ότι θα ωφελήσει σε κάτι τον τόπο είναι μακριά νυχτωμένοι. Είναι πατριωτικό και ανθρωπιστικό να τερματίσει τον βίο της.
Και σε κάποιους που περιμένουν φωτισμένους ηγέτες ένα έχω να πω : Χαρισματικούς ηγέτες γνώρισε αυτή η χώρα. Σήμερα έχουμε ανάγκη από νέα πολιτική και όραμα ανθρωπισμού και δικαίου. Η προσφυγή σε παλαιοκομματικά συμφέροντα, σε εποχές χουντισμού και πατριδοκαπηλίας θα επιταχύνει την κατάρρευση.   Νεοφασίστες και Δεξιοί πολιτικοί είναι μέρος του προβλήματος, οδήγησαν τη χώρα στη μέγγενη της τρόικας,  λήστεψαν τα δημόσια ταμεία , οργάνωσαν δίκτυα τοκογλύφων και παρακράτους. Ακόμη και αν ήθελαν, η ταξική και οικονομική τους θέση δεν μπορεί να τους απεγκλωβίσει από τις εξαρτήσεις τους.