Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το μόνο που μας έχει απομείνει ως άνθρωποι είναι η αξιοπρέπεια μας

Το μόνο που μας έχει απομείνει ως άνθρωποι είναι η αξιοπρέπεια μας. Αυτή που δοκιμάζεται καθημερινά στις προσταγές μιας απάνθρωπης εξουσίας. Φυσικά και συνδέεται με την αμοιβή και το έργο μας , αλλά υπάρχει και μια τιμή, ένα φιλότιμο, μια πίστη στον συνάνθρωπο, που δεν μπορεί να μας τα πάρει καμιά τραπεζοφασιστική ελίτ.  Όσοι διακονούμε αυτό το έργο της εκπαίδευσης δεν θα πρέπει να μένουμε μουγγοί στις προκλήσεις προς το χρέος μας. Όταν συρρικνώνεται η μόρφωση , κλείνουν σχολεία, τα βιβλία είναι αγαθό εν ανεπαρκεία, τα παιδιά πληρώνουν πρώτα εκείνα την οικονομική κρίση, ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μένει ουδέτερος. Τα ψέματα τελείωνουν, οι συνταξιούχοι απολύονται λίγο πριν την αποζημίωσή τους, οι θέσεις πολλών κλάδων κλείνουν, η μονιμότητα κλονίζεται.  Ποιος άραγε ελπίζει  ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες ; Αναστοχαστείτε, Συνάδελφοι, και Φίλοι και μην γυρίσετε πίσω , η ανακύκλωση ιδεών και χρεοκοπημένων αντιλήψεων βοηθά μόνο τις ελίτ του πλούτου και το φάυλο κατεστημένο που κυβερνάει εδώ και 50 περίπου χρόνια.
Σκεφτείτε τα παιδιά σας και τις νέες γενιές. Οι γονείς μας, πολλοί αγράμματοι, έλιωσαν στη δουλειά, για να μας μορφώσουν και να μας δουν σε καλύτερη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι το χρέος κάθε γενιάς.
Η επιστροφή στη βαρβαρότητα και στον "δουλοπάροικο του 21ου αιώνα" είναι μια πραγματικότητα. Μην αποδέχεστε την " ευελιξία", την "απασχόληση", την προσωρινότητα και  την ανεργία που σας ετοιμάζουν. Το δικαίωμα στη λιγότερη μόρφωση και στην "απασχόληση" είναι το "εισιτήριο" για την ανεργία και την περθωριοποίηση.  Πάνω από υπολογιστές, κινητά, ἐξυπνες μηχανές υπάρχει το ανεκτίμητο αγαθό της ανθρωπινης λογικής που μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία στην αλληλεγγύη και την κοινωνικότητα.